5 borstvoedingsproducten die je klanten niet kunnen missen

maandag 28/11/2022

Borstvoeden klinkt romantisch, maar het verloopt zeker in het begin niet altijd van een leien dakje. Als gespecialiseerde winkelier adviseer jij (toekomstige) mama’s en help je hen op weg met een uitgebreid assortiment aan borstvoedingskleding, kolven en accessoires die borstvoeding makkelijker maken. Deze 5 onmisbare borstvoedingsproducten mogen daarom zeker niet ontbreken in je aanbod.

1. Voedingsbeha: praktische ondersteuning

Een goede borstvoedingsbeha is onmisbaar. Niet alleen zorgt hij voor comfort tijdens de borstvoedingsperiode, hij is ook gemakkelijk aan- en uit te trekken én laat mama’s toe om in een snelle en eenvoudige beweging de cups open te klikken en hun kindje te voeden. Ook voor wie wil afkolven, zijn voedingsbeha’s handig. Adviseer om minstens twee borstvoedingsbeha’s te kopen: eentje met beugels voor overdag en een zonder beugels voor nachtvoedingen.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen vrouwenborsten tot twee cupmaten groter worden. Ook de omtrek kan veranderen. Belangrijk is dat een voedingsbeha – net zoals eender welke andere beha – goed zit en dat de borsten ondersteund worden. Een ademende en rekbare stof biedt comfort en ondersteuning en absorbeert gelekte melk. Tip: om natte vlekken op kleding zeker te vermijden, raad je best aan om ook zoogcompressen te gebruiken.

Trademart Highlights
MAMSY - Beugelloze borstvoedingsbeha
Buy nowBuy now
NÛBY - Borstcompressen dag 30 stuks
Buy nowBuy now
NÛBY -Tepelcrème met lanoline
Buy nowBuy now
2. Automatische of handmatige borstkolf

Wie niet elke keer wil of kan voeden, kolft melk best af. Daarvoor bestaan zowel elektrische borstkolven als handmatige. Vrouwen die meerdere keren per dag willen afkolven, kiezen best voor een elektrische kolf.

Een dubbelzijdige borstkolf is ideaal tijdens de eerste weken na de bevalling. Ze helpt de melkproductie op gang te brengen en stimuleert ze ook. Daarna is een compactere borstkolf gemakkelijker. Ook daarin bestaan heel wat modellen: op stroom, op batterijen of ultracompacte kolven die gewoon in een beha passen.

Trademart Highlights
NÛBY - Elektrische borstkolf 180 ml
Shop nowShop now
BO JUNGLE - Bewaartas borstkolf
Shop nowShop now
BABYMOOV - Fles- en moedermelkwarmer
Shop nowShop now
3. Flesjes , spenen, bewaarpotjes

Een flesje met een natuurlijke of ronde anatomisch gevormde speen – die de borst en tepel nabootsen – zijn de beste oplossing om afgekolfde melk te geven, zeker bij de combinatie van fles- en borstvoeding.

Afgekolfde moedermelk moet koel bewaard worden en kan veilig ingevroren worden. Daarvoor bestaan moedermelkbewaarbakjes, -zakjes of -flesjes. Om de ingevroren melk mee te nemen op uitstap, is een koeltasje met een koelelement heel handig. En om afgekolfde melk op te warmen, raad je best een flessenwarmer aan.
Tip: een fopspeen is tijdens de eerste borstvoedingsweken niet aangeraden, omdat baby’s daardoor in de war kunnen geraken en minder drinken aan de borst.

Koop hier groothandel flesjes, spenen en producten om moedermelk in te bewaren in voor jouw winkel.

Trademart Highlights
BABY ON THE MOVE - Yummy marker
Shop nowShop now
BABY ON THE MOVE - Yummy tray blush
Shop nowShop now
BABY ON THE MOVE - Yummy bag bloom
Shop nowShop now
4. Voedingskussen

De juiste houding zorgt voor een ontspannen voedingsmoment, zowel voor mama als baby. Een voedingskussen is dan een handig hulpmiddel. Zo ligt de baby dicht tegen mama en hangt hij niet aan de tepel. Het is een beetje zoeken naar het beste voedingskussen: wigvormig, een total body-kussen, eentje met polyestervulling of een kussen met kleine bolletjes. Het hangt allemaal af van wat mama en baby comfortabel vinden.

Wie wat meer plaats heeft, kan ook kiezen voor een mooie (schommel)stoel met hoge rug en armsteunen.

5. Borstvoedingsvriendelijke kleding

Als baby honger heeft, moet het snel gaan. En liefst ook discreet. Een (diep uitgesneden) V-hals is altijd en overal handig voor borstvoedende moeders. Wie liever niet met een half ontblote borst in het openbaar borstvoeding geeft, kan een sjaal of een grote borstvoedingsdoek in tetrastof gebruiken om zich te bedekken.

Er bestaat natuurlijk ook specifieke borstvoedingskleding: topjes die alleen de tepel ontbloten en de rest bedekt laten, cache-coeurs, blouses die makkelijk los te knopen zijn. Een vest, trui of jasje is ideaal om over een top, T-shirt of blouse te dragen én handig om eventuele vlekken van gelekte melk te verbergen.

Trademart Highlights
BABY ON THE MOVE - Nursing cocoon Hawaii
Shop nowShop now
BABY ON THE MOVE - Nursing cocoon Groovy Cactus
Shop nowShop now

Adviseer jij als retailer of winkelier (toekomstige) mama’s? Krijg je vaak vragen over borstvoeding, kolven of flesjes en spenen? Ontdek hier ons uitgebreide groothandelassortiment borstvoedingsvriendelijke kleding, kolftoestellen en voedingsbeha’s.

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie