Terug naar school: 6 tips & trends

Terug naar school: 6 tips & trends om op in te pikken als retailer

woensdag 15/06/2022

Trendy terug naar school, yes please! En geef toe, met een toffe boekentas en hippe kleren wordt die eerste schooldag nog leuker. Daarom zetten we in dit artikel zes handige tips en trends op een rijtje om je winkel klaar te stomen voor dit belangrijke moment voor ouders. 

Een stevige boekentas of schoolrugzak

We beginnen bij het begin, want natuurlijk hebben kinderen een goede – en stijlvolle - boekentas of rugzak nodig.  

Dit schooljaar doen de botanische en florale prints het opnieuw goed – zeker bij middelbare scholieren: denk aan palmen, geborduurde bloemen of felle tropische kleurtjes. En ook de effen exemplaren blijven scoren, zeker als er een leuk detail op staat. Een iconisch lederen riempje, een sleutelhanger of een toffe smiley zorgen voor een leuke upgrade van elke rugzak! 

Aan het begin van de lagere school kiezen ouders het liefst voor een échte boekentas in stevige stof of leder. Het aanbod schooltassen is opnieuw enorm groot: dierenprints, sprookjesfiguren, dinosaurussen of regenbogen? You name it, het bestaat. En ook dit jaar voeren trendkleuren mint, roze en vergrijsde tinten de boventoon.  

Peuters en kleuters nemen nog niet veel mee naar school. Een kleine rugzak of boekentas is daarom meestal voldoende. Ouders van kleine kindjes gaan vaak voor een herkenbare schoolrugzak- die hun kind ook makkelijk zelf kan aan- en uitdoen: een leuk kleurtje, een rugzak in de vorm van dieren of een toffe all over-print.  

Foto Jollein

Trademart Highlights
Goed sluitende drinkfles en brooddoos 

De meeste scholen moedigen leerlingen aan om een herbruikbare drinkfles mee te brengen, die ze aan de kraan of een tappunt op de speelplaats kunnen bijvullen. Een slimme keuze, zowel voor het milieu als voor de ouders, want geen gesleur meer met brikjes, plastic flesjes of blikjes.  

Foto Muuki

Drinkflessen bestaan in heel wat formaten, aangepast aan de leeftijd en de activiteiten van kinderen. Zo kiezen ouders van peuters of kleuters best voor een kleine drinkfles van 300 of 400 ml. Een volle fles wordt zo niet te zwaar en kindjes kunnen er nog makkelijk uit drinken. Grotere kinderen pakken best een fles van 600 ml tot 1,2 liter mee. Het hangt er natuurlijk allemaal van af of ze tijdens de schooldag hun fles kunnen bijvullen en of er bijvoorbeeld sportactiviteiten op de planning staan. In dat geval - of wanneer het erg warm is - is een grote drinkfles handig.  
 

Wie ’s middags blijft eten op school, neemt best een stevige brooddoos mee. Ook daarin is er heel wat keuze: met compartimenten, lekvrij, groot of klein. Wat nemen kinderen graag mee naar school? Voor koude pasta- of rijstslaatjes zijn er speciale doosjes die de inhoud urenlang lekker fris houden.  

Trademart Highlights
Schoolproof kleding 

1 september staat vaak synoniem voor nieuwe kleertjes. Geef toe, welke ouder trekt nu niet graag een foto van zijn piekfijn uitgedost kind aan het begin van het nieuwe schooljaar? 

Ouders kiezen best voor ademende kleding, die goed zit en die gemakkelijk aan- en uitkan. Zeker voor kleuters is dat belangrijk – ongelukjes gebeuren nog regelmatig. Maar ook voor de sport- of zwemlessen op school is het handig dat kinderen zich snel kunnen omkleden. Adviseer ouders om comfortabele kledij te kiezen en eenvoudige reservekledij te voorzien. 

Dit jaar is er niet één specifieke trendkleur, alle kleuren van de regenboog zijn even hip! Voor meisjes zet de dromerige trend zich verder: zwierige rokjes, zachte kleuren en glimmende details in goud of glitter. Ook pailletten en metallic blijven cool, net als aaibare stofjes en opvallende prints. Jongens en stoere girls kiezen voor verwijzingen naar de ruimte of voor reversible truien en jassen. 

Trademart Highlights
PETIT BATEAU - Pull jongens/meisjes
Shop nowShop now
COPENHAGEN COLORS - Sweatershirt
Shop nowShop now
TOCOTO VINTAGE - Blauw jurkje
Shop nowShop now
MAHINA LA - Ketting Energy Kids
Shop nowShop now
Schoenen die tegen een stootje kunnen 

Een outfit is pas helemaal af met de juiste schoenen. Weet dat kleuterschoenen tijdens een schooldag wel wat te verduren krijgen. Kinderen klimmen, kruipen, fietsen, lopen, struikelen en vallen er lustig op los op school. Een stevige schoen is dus geen overbodige luxe. Geef ouders de tip om kinderen schoenen aan te doen die ze makkelijk zelf kunnen aan- of uittrekken: een instapper, een sluiting met klittenband of een rits. Oudere kinderen kunnen hun veters natuurlijk zelf strikken en zien er stoer en hip uit met stevige boots of kleurrijke sneakers. 

Voor meisjes is de ballerina weer helemaal terug en wie op zoek is naar een tikkeltje je ne sais quoi kiest dit najaar voor authentieke lederen schoenen of cowboyboots. En ja, die cowboytrend geldt zowel voor meisjes als voor jongens. Jihaa! 

 Veilig onderweg met fietshelm en fluo 

Niks zo belangrijk als veiligheid, zeker als kinderen met de fiets of te voet naar school gaan. Met een tof fluohesje vallen ze alvast goed op. De laatste jaren verwerken ook heel wat boekentassenmerken reflecterende details in hun tassen en ook op kinderkleding zet deze trend zich door. 

Voor fietsers is een goede fietshelm uiteraard onmisbaar.

Foto Scoot & Ride

Trademart Highlights
SCOOT & RIDE - Highway kick 1 ash
Shop nowShop now
SCOOT & RIDE - Helm XS Steel
Shop nowShop now
SCOOT & RIDE - Highway kick 3
Shop nowShop now
SCOOT & RIDE - Helm XS roze
Shop nowShop now
 Slaap- of studeerkamer on point 

Geen school zonder huiswerk of studeren. Daarom is het belangrijk om een duidelijk afgebakende plek voor schoolwerk te voorzien in de slaapkamer: een bureau of een zithoek met plaats om te schrijven en leuke schoolspullen. Lagereschoolkinderen maken hun huiswerk vaak nog onder begeleiding in de woonkamer of aan de keukentafel, in hun kamer is er dus extra plaats over om te spelen, te lezen of te chillen.

 

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie