Binnenkijken in de leukste kinderkamers: dit zijn dé trends van 2022

vrijdag 28/01/2022

Spot als eerste de trends voor in je collectie!

Kan de kinderkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je er samen met je zoon of dochter een extra knusse plek van maken, maar geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, Trademart has your back! Hieronder delen we dé kinderkamertrends van 2022 en laten we je binnenkijken in enkele van onze favoriete kamers. Klaar om de kinderkamer om te toveren tot het leukste plekje in huis?

Verkoop je zelf kinderspullen? Dan vind je hier dé trends die niet in je collectie mogen ontbreken.
Kleuren: verf of behang?

De kleuren in de kamer bepalen de stijl en sfeer. Je kan kiezen voor klassieke tinten, maar ook voor felle kleuren. Let er wel op dat je niet overdrijft. Harmonie is belangrijk in de kinderkamer. Je kan bijvoorbeeld één muur een felle kleur geven en de rest in neutrale tinten verven.

Kies je voor subtiele muren, dan kan je die combineren met opvallende accessoires om het kleurenpalet compleet te maken.

Populaire verfkleuren in 2022 zijn roze, goud, antraciet, blauw en natuurlijke tinten zoals aardekleuren of groen.

De kinderkamer is voor je kind een vertrouwde plek om te slapen, spelen, lachen en om zich af en toe terug te trekken. Richt de kamer daarom zo persoonlijk mogelijk in en breng de passies of interesses van je kind duidelijk naar voren.

Of een combi van beide?

"Vrees je dat een hele muur vol behang net iets te druk zal zijn of ben je bang dat je kind zijn of haar interesse in het thema zal verliezen? Dan is een wandcirkel het ideale alternatief."

Verder zijn ook behang of muurstickers dit jaar een echte trend. Behang met planten, bloemen, grafische of kunstige prints is weer helemaal in. Denk ook aan het thema waar je mini helemaal verzot op is. Dit kan een bijzonder leuk effect opleveren en maakt de kamer alleen maar persoonlijker. Een effen geschilderde muur combineren met behangpapier geeft een geslaagde en hippe look. We raden aan om één muur te behangen en de drie andere te schilderen in dezelfde kleur. Vertrek voor de keuze van de verfkleur van één van de kleuren die terugkomen in het behangpapier.

Meubels

Naast de kleuren hebben ook de meubels een grote invloed op de look van de kamer. Ga je voor cosy of toch eerder modern

Los van de stijlkeuze moet je ook nadenken over hoe je de beschikbare ruimte het best kan benutten. Heb je een grote ruimte, dan past er wellicht een bureau in. Is die ruimte er niet, dan zul je keuzes moeten maken (bv. hoogslaper met bureau of speelruimte onder of een bed met opberglades onder).

Nog even een lijstje van de meubels die ongetwijfeld in de kinderkamer horen: 

  • Bed 

  • Nachtkastje 

  • Bureau (als je kind wat ouder is) 

  • Kleerkast 

  • Kast (met deuren of lades) voor speelgoed en boeken 

  • Nachtkastje 

  • Goede verlichting 

Zeker het laatste puntje willen we nog eens benadrukken: verlichting zorgt niet alleen voor heel veel gezelligheid, maar geeft je kind ook gemoedsrust. Combineer een hanglamp met een extra nachtlampje en/of een leuk lichtsnoer voor knusse voorleesavonden! 

Trademart Highlights
PABOBO - Stars Projector Mushroom
Shop nowShop now
PABOBO - Aqua dream Whale
Shop nowShop now
ZAZU - Otto Ocean Projector
Shop nowShop now
JOLLEIN - Wandlamp whales grey
Shop nowShop now
Materialen

Natuurlijke elementen zoals rotan, webbing, hout en sisal zijn helemaal in. De teddy stof was vorig jaar al razend populair in de fashionwereld, maar is nu ook niet meer weg te denken uit onze interieurs. Ook in kinderkamers is dit zachte stofje heel geliefd. Ons advies? Mix en match naar smaak, echt alles kan! Zo krijgt de kinderkamer een warme uitstraling en een eigen karakter. Combineer bijvoorbeeld een rotan kledingkast met een stoere zwarte of witte kast. Een gewaagde combo misschien, maar je zal versteld staan van het resultaat.

Trademart Highlights

Vraag zeker aan je kids wat volgens hen niet mag ontbreken in hun kamer. Welke slinger, poster, knuffel, neonverlichting, tapijten… zouden zij graag hebben? Samen hun kamertje een makeover geven is een fantastische activiteit en wees maar zeker dat je kids het zullen appreciëren dat ze ook hun zegje mogen doen. 

Pimp it!

Last but not least… Wat een kinderkamer echt af maakt, zijn natuurlijk de leuke accessoires. Tegenwoordig vind je in vrijwel elke kinderkamer dierenkoppen terug aan de muur, spiegels, wandrekjes, geweven decoratie, etc. Ook mandjes worden steeds vaker aan de muur of aan het bed gehangen. Een win-winsituatie want: ze ogen niet alleen heel mooi, maar zorgen ook meteen voor extra opbergruimte. You’re welcome!Trademart Highlights
WILD & SOFT - Olifantenkop George
Shop nowShop now
LORENA CANALS - Mandje mushroom
Shop nowShop now
LORENA CANALS - Mandje sheep
Shop nowShop now
WILD & SOFT - Kapstok eenhoorn
Shop nowShop now

Opbergruimte is natuurlijk essentieel in de kinderkamer en wellicht lukt het je niet om alles een plekje te geven in mandjes of op wandrekjes. Zet gerust het favoriete speelgoed, denk bijvoorbeeld aan grote knuffels, uit in de kamer. Je zal verrast zijn door de leuke kleurencombinaties die hieruit ontstaan. 

Leuke decoratiespullen kan je trouwens ook kwijt op commodes en/of boekenkasten. Zo vermijd je kale en onpersoonlijke ruimtes.

What else?

Kleren kunnen altijd opgeborgen worden in een gesloten kleerkast, maar feel free om bepaalde kledingstukken zichtbaar op te hangen.

Wil je meer natuurlijkheid brengen in de kamer, dan kan je zoals hierboven vermeld werken met natuurlijke materialen en kleuren, maar ook planten zijn in elke kamer een grote toegevoegde waarde. Ze zorgen ervoor dat er voldoende zuurstof in de lucht zit en dat je kindje vrij kan ademen. Een dikke aanrader dus! 

Last but not least

Steeds vaker zie je tipi’s opduiken in de kinderkamer. Een leuk decoratiestuk met een belangrijke functie. Elk kind heeft er af en toe nood aan om zich even terug te trekken en een tipi is de perfecte beschermde omgeving. Versier ‘m samen met je kind en spreek af dat de tipi een rustplekje is waar hij of zij alleen of samen met jou kan vertoeven om te bekomen van alle prikkels.

Heel veel plezier met het inrichten van de kinderkamer!

Trademart Highlights
Gerelateerde blogs
Meer inspiratie