Educatief groothandel speelgoed om aan te bieden in je winkel

woensdag 26/10/2022

Kinderen ontdekken de wereld al spelend. Ze leren door te kijken, door na te bootsen en door zelf te proberen. Krijg je vaak de vraag van ouders hoe ze de ontwikkeling van hun kindje kunnen stimuleren? Met dit speelgoed zet je hen goed op weg!

Babyspeelgoed inkopen: kleuren, vormen en beweging

Baby’s worden aangetrokken door felle kleuren en grote contrasten. Alles is nieuw voor hen, ze willen alles gezien hebben. Boeken met grote, kleurrijke prenten, een mobiel met leuke figuren en kaartjes met contrasterende tekeningen helpen ouders om hun baby iets te leren.

Foto Wee Gallery

Ook geluid stimuleert. Vanaf drie maanden hebben baby’s meer controle over hun nek en kunnen ze hun hoofdje opzij draaien. Als ze een onbekend fijn geluidje horen, zullen ze hun best doen om te ontdekken waar dat geluid vandaan komt. Zowel op de arm van hun ouders, als in een wipstoeltje gaan ze met hun ogen en oren op onderzoek uit. Alles wat geluid maakt is dan interessant: muziekdoosjes, huisdieren, rammelaars, belletjes en toeters.
Foto Jollein

Daarnaast is voorlezen  een fijne bezigheid voor ouders en kinderen en door regelmatig verhalen te vertellen of te zingen, stimuleren ouders de taalontwikkeling van hun baby.

Stilaan zal de baby beginnen grijpen en zich proberen draaien of verplaatsen. Raad ouders aan om een leuk speelgoedje net buiten handbereik te leggen en zo hun kindje te stimuleren om te kruipen of te schuiven. En ook zijn eigen spiegelbeeld is fascinerend: een spiegeltje vastgemaakt aan de box zorgt voor veel leerplezier!

Foto Jollein

Baby’s leren met al hun zintuigen. Ze durven dus ook wel dingen in hun mond steken. Maak ouders erop attent dat ze speelgoed kiezen dat past bij de leeftijd van hun kind, om verstikkingsgevaar te vermijden. Foto by Oli & Carol.

Koop hier het leukste babyspeelgoed in voor jouw winkel.

Trademart Highlights
BO JUNGLE - Speeltje zuignap pauw
Shop nowShop now
OLI & CAROL - Bijtspeeltje Richie leeuw
Shop nowShop now
JOLLEIN - Rammelaar olifant caramel
Shop nowShop now
SMALLSTUFF - Hangmobiel zebra
Shop nowShop now
Peuterspeelgoed inkopen: zelf doen, bouwen en slopen en proberen

Ikke doen! Peuters doen niks liever dan imiteren. Ze hebben papa en mama zeker nog nodig, maar vinden dat ze stilaan groot genoeg zijn om zichzelf aan te kleden of hun veters te strikken. Ook dat is leren, hoewel het soms tot grote frustraties kan leiden – zowel bij ouders als bij kind.

Peuters ontdekken de wereld op twee benen of met wieltjes. Voor de motorische ontwikkeling en het evenwichtsgevoel van een peuter is een loopfietsje op twee wielen ideaal. Met de bal gooien (of rollen) is ook een leuk spel en wie er plaats voor heeft, kan een trampoline in de tuin zetten.

Foto Scoot & Ride

Fijne motorische vaardigheden oefenen peuters in met plasticine, kralenkettingen rijgen of prikken met een prikpen. Stilaan krijgen ze de pincetgreep onder de knie en kunnen ze fijner kleuren en schilderen, of bouwen met bouwblokjes. En dan alles opnieuw afbreken!

Ouders houden natuurlijk altijd best een oogje in het zeil, maar het meest leert een kind van proberen, falen en opnieuw proberen. Doorzetten en niet opgeven – het zijn vaardigheden die het onder de knie moet krijgen.

Koop hier het leukste peuterpeelgoed in voor jouw winkel.

Trademart Highlights
SMALLFOOT - Stapelkubussen ABC
Shop nowShop now
BO JUNGLE - Dierenpuzzels
Shop nowShop now
SCOOT & RIDE - Highwaykick blueberry
Shop nowShop now
SMALLFOOT - Activiteitenkubus motoriek
Shop nowShop now
Kleuterspeelgoed inkopen: rollenspel, spelletjes en zelfstandigheid stimuleren

Alles wat peuters graag doen, doen de meeste kleuters ook graag: bouwen, afbreken, kliederen met verf, kleuren en kleien. Maar bij hen mag het allemaal al een tikje uitdagender. Een hindernissenparcours daagt hen motorisch uit, een eerste gezelschapsspel leert hen dat er regels zijn en dat ze niet altijd kunnen winnen. Een harde les, die niet altijd zonder slag of stoot gaat!

Foto Moes

Activiteiten waar fijn motorisch werk voor nodig is, boeien kleuters ook: knippen, plakken, rijgen of knutselen zijn toffe bezigheden voor een regenachtige woensdagnamiddag. Open ended play prikkelt de fantasie van kinderen. Ze kunnen er alle kanten mee uit, er zijn geen regels waaraan ze zich moeten houden. Als dat niet stimulerend is!

Op zoek naar groothandel speelgoed om in te kopen voor je winkel? Klik dan hier.

Trademart Highlights
MOES - Jeu de Moes
Shop nowShop now
OLI & CAROL - DIY Watermeloen
Shop nowShop now
Abel Wooden Toys
ABEL - Houten blokken
Shop nowShop now
waytoplay ringroad
WAYTOPLAY - Ringroad
Shop nowShop now

Een tip om ouders van kinderen van elke leeftijd te geven: trek erop uit. Met regenlaarzen aan in de plassen springen, vogeltjes af en aan zien vliegen naar hun nest, speeltuinen en speelbossen ontdekken. Buiten komen stimuleert alle zintuigen en zorgt – letterlijk – voor ademruimte en rust.

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie