header la petit rooze liena

Meet the label: Liena by La Petite Rooze

dinsdag 06/12/2022

We gunnen je een kijkje achter de schermen van een van onze favo “made in Belgium”-merken in het baby & kidssegment! Rita Lauwerier, zaakvoerster en oprichter van La Petite Rooze, startte haar Trademart avontuur in een kleine gedeelde showroom, en vandaag vind je haar in een grote eigen showroom in ons fysieke gebouw én online op Trademart Digital.

Van hobby tot eigen zaak 

Rita startte 10 jaar geleden met La Petite Rooze, van oorsprong een handwerkcollectie in accesssoires zoals toilettasjes en etuis. Omdat voor haar de passie altijd al meer bij baby-artikelen lag, vloeide hieruit in 2018 de baby- en kinderkledinglijn “Liena by La Petite Rooze”. Ze heeft al een lange weg afgelegd om van haar hobby haar beroep te maken en vertelt ons graag wat meer over haar passie en wat ze voor jou als retailer kan betekenen. 

Uniek maatwerk voor retailers 

Als retailer kan je bij Rita terecht voor handgemaakte babycollecties op maat. Ze heeft een catalogus met verschillende ontwerpen in verschillende stoffen maar daarnaast is alles personaliseerbaar. Een extra strik, andere knoopjes of liever een andere stof? Alles is mogelijk. Heb je een eigen idee voor een toffe print en wil je die laten uitwerken in een collectie? Dan ben je bij Rita ook aan het juiste adres. 

Zo kunnen twee retailers in dezelfde straat klant zijn van La Petite Rooze, maar toch niet dezelfde producten hebben. Elke winkel kan iets anders krijgen volgens eigen behoeften en die van de eindklanten. 

Rita denkt mee met jou als zaakvoerder en compileert alles voor jouw collectie (de ontwerpen, te combineren kleuren, advies met betrekking tot stoffen,…). Dé sleutel tot succes is verbindend samenwerken, want zo groeien de mooiste collaboraties. 

Daarnaast kan je ook bij Rita terecht voor aankledingen in jouw winkel, zoals een volledige inspiratiehoek, een bedje of ingericht park.

Ik wil de wereld tonen wat met draad, haakpen en een stukje stof kan gemaakt worden. Ik hou van slow fashion maar ook van duurzaamheid. De materialen die ik gebruik, voldoen allemaal aan het OEKO-TEX label, kwaliteitsvol materiaal zonder schadelijke stoffen.

Geen massaproductie maar duurzaam handwerk

Het is geen geheim: bij La Petite Rooze wordt hard gewerkt. Dat werpt zijn vruchten af want op tien jaar tijd groeide het merk uit tot een winstgevend bedrijfje. Rita doet alles grotendeels zelf; van contacten met leveranciers en zaakvoerders tot stof knippen en achter de stikmachine zitten in haar atelier. Er werkt een extra dame mee achter de schermen aan het naaien en maken van de stukken.

liena by la petite rooze pakje liefde

Hierdoor is er van massaproductie geen sprake en ligt de focus van Rita dan ook samenwerkingen met leuke boetiekjes en kleinere winkels. De grotere ketens kunnen niet bij Rita terecht omdat dit teveel afwijkt van de filosofie van duurzaam maat- en handwerk. 

Tip voor startende creatieve ondernemers 

Tot slot geeft Rita nog graag een waardevol advies mee aan andere startende creatieve ondernemers die zelf een merk uit de grond willen stampen:

Blijf vertrouwen en geloven in je buikgevoel. Het is niet altijd makkelijk om je verhaal te doen in een bestaande markt met gevestigde retailers die werken met vaste waarden. Er is tijd, visie en vooral toewijding nodig om ze de stap te laten zetten naar een nieuw merk en een nieuwe manier van werken. Persoonlijk contact is nog steeds het allerbelangrijkste!

Je vindt Rita elke maandag in haar nieuwe showroom op de D-verdieping in het fysieke Trademart gebouw of in de digitale showroom op Trademart Digital.

Onze favoriete Liena by La Petite Rooze items
Ontdek de volledige collectie
Jurkjes - Rose & Nude
OntdekOntdek
Rompers - setje
OntdekOntdek
Broekje met strik
OntdekOntdek
Setje - rok en bloes Disty Flower
OntdekOntdek