gift guide cadeau inspiratie kinderen wholesale groothandel

Op zoek naar het perfecte aanbod speelgoed voor peuters en kleuters?

donderdag 23/06/2022

Met welk speelgoed speelt een kleuter het liefst? En waarmee maken ouders een peuter blij? Kiezen ze best voor een gezelschapsspel, een pop of een puzzel? Tussen hun tweede en vijfde jaar leren kinderen heel snel. Daarom kan je ouders aanraden om uitdagend speelgoed te kopen, dat past bij de leeftijd en vaardigheden van hun kind. 

We spelen een rollenspel vanavond!
wild & soft t rex outfit costume

 Kleine kinderen doen niks liever dan zich verkleden en hun ouders imiteren. Een verkleedkoffer met verschillende outfits en accessoires maakt elk kind blij. Een roze prinsessenjurk voor jongens? Een stoere brandweerhelm voor meisjes?  Perfect! In rollen- en fantasiespel kan alles.  

Foto Wild & Soft

tryco werkbank

Wat ook altijd scoort bij peuters en kleuters zijn speelgoedkeukens, -winkels of werkbanken. Zo kunnen ze net als papa of mama eten koken of iets maken. Ze kunnen zo opgaan in hun spel dat de tijd en hun omgeving uit het oog verliezen.  

Foto Tryco

"Dankzij rollenspel oefenen jonge kinderen hun sociale en relationele vaardigheden, een belangrijk aspect van hun ontwikkeling."

Poppen blijven het ook goed doen bij kinderen en zijn onmisbaar in jouw winkel. Wie heeft er als kind geen pop gehad? Zowel jongens als meisjes vinden het fijn om mamaatje of papaatje te spelen. Ze imiteren wat ze hun ouders zien doen: baby verzorgen, baby in bad steken, baby in bedje leggen.

Trademart Highlights
Maken en bouwen

 Creatief denken en doen wordt aangemoedigd met bouwblokken. Een tip: laat ouders de instructieboekjes uit de bouwdozen even opzij leggen. Dan krijgen kinderen de vrijheid om te bouwen wat in hen opkomt.

Open ended speelgoed
moes nijlpaard

Ook met open ended speelgoed krijgen kinderen de kans om hun fantasie de vrije loop te laten. Denk aan MOES, Candylab Toys, NeoGRÜN – speelgoedfabrikanten die producten op de markt brengen waarmee kinderen alle kanten op kunnen. Ook plasticine of kinetisch zand zijn een vorm van open ended speelgoed dat je ouders kan aanraden. 

Foto Moes

Trademart Highlights
candylab stac food shack ice cream
CANDYLAB - Stac Food Shack Ice Cream
Shop nowShop now
Candylab Food Truck - Donut Van
CANDYLAB - Food Truck Donut Van
Shop nowShop now
moes nijlpaart
MOES - Nijlpaard
Shop nowShop now
Neo Grun Boetseerklei
NEO GRÜN - Boetseer Klei
Shop nowShop now
neo grün boetseerklei

Wie liever tekent of knutselt, springt een gat in de lucht met een grote doos stiften, een kleurboek of plasticine. Voor kleine kinderen bestaan er dikkere – en goed uitwasbare - stiften, kleine potloden met een specifieke grip en waskrijtjes die perfect in kleine knuistjes passen. 

Foto Neogrün

Ook puzzels dagen kleine kinderen uit. Peuters zijn fan van puzzels met vier tot acht stukken of insteekpuzzels – met een knopje erop, die mooi in een vormpje passen. Aan ouders van kleuters kan je al iets moeilijkere puzzels aanraden: met 50 stukken zijn hun kinderen toch wel even zoet!

Trek erop uit!

Buitenlucht is gezond en er is niks leukers dan samen in de tuin of op het plein voetballen, spelen of rondjes rijden. Peuters spelen graag met een kleine, zachte bal. Voor kleuters kan de bal niet groot genoeg zijn. Een maxi-strandbal? Da’s de max!  

scoot & ride step

Een eerste eigen fiets is een mijlpaal in het leven van veel kinderen (en hun ouders en grootouders). Kleintjes gaan er als een speer van door op hun driewieler, kleuters leren met een loopfiets op twee wielen hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren. Een goede eerste stap naar écht fietsen! En wie nog sportiever wil? Die kiest een gocart, rolschaatsen, een skateboard of een hippe step. Ook die bestaan op kleuterformaat. 

Foto Scoot & Ride

Trademart Highlights
Een toffe kamer en leuke kleertjes

 Het heiligdom van elke kleuter: zijn of haar slaapkamer. Of ouders nu fan zijn van aardetinten, muntgroen en vergrijsd rose of kiezen voor felle regenboogkleuren en fluo, een tof accessoire fleurt elke kamer op. Een houten boekenrek? Een bedhemel? Een muursticker? Daarvoor is zeker nog een plaatsje te vinden. Ook een leuke bedovertrek of een tof tapijt zijn toffe cadeaus. 

En omdat peuters en kleuters zo snel groeien, zijn nieuwe kleren ook altijd een goed geschenkidee. Denk aan een mooi setje met broek, hemdje en trui, een zwierig jurkje met bijpassende kousenbroek of een short met kniekousen eronder. Een tip: raad mensen altijd aan om eens te polsen bij de ouders wanneer ze kleding willen kopen. Zij weten wat hun kindje past. Misschien is een grotere maat wel veiliger, tijdens de seizoenswissels bijvoorbeeld. 

Trademart Highlights
ZAZU - Cody projector
Shop nowShop now
PABOBO - Shakie Seal
Shop nowShop now
JOLLEIN - Lama knuffel XL
Shop nowShop now
WILD & SOFT - Zitzak
Shop nowShop now

Ben je retailer of winkelier en wil je graag peuter- en kleutergeschenken opnemen in je assortiment? Maak dan snel je selectie uit ons uitgebreide aanbod speelgoed, deco en kleding.   

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie