duurzame trend

Trend: duurzaamheid met de paplepel meegeven

Duurzame, ecologisch en ethisch verantwoorde producten winnen aan populariteit. Ook voor de baby- en kinderuitzet kiezen steeds meer ouders voor producten, kleding en accessoires die lief zijn voor mens en planeet.

Duurzame babyvoeding

Borstvoeding is zeker op vlak van duurzaamheid de ideale keuze, want als mama in de buurt is, is het eten ook vlakbij. Vooral voeden op vraag is dan écht duurzaam. Want in dat geval zijn er geen extra potjes, flesjes of zakjes nodig om de melk in te bewaren of op te warmen. En ook geen flessenwarmer, wat energiebesparend – en dus goed voor milieu én budget – is.

Wie geen borstvoeding wil of kan geven of overschakelt op flesvoeding, maakt de meest duurzame keuze door biologische kunstvoeding te geven. Voor flesjes zijn glas of BPA-vrij plastic een  milieuvriendelijke oplossing. Ook plastic, inderdaad. Want plastic flessen zijn nagenoeg onbreekbaar, dus minder kans dat ze (snel) vervangen moeten worden. Glazen flessen zijn vrij van schadelijke stoffen en gemaakt van extra stevig borosilicaatglas, maar niet onbreekbaar. Een siliconen beschermhoesje biedt daarom extra zekerheid. Spenen van latex of kunstrubber hebben een lange levensduur en zijn goed te steriliseren.

De eerste zes maanden heeft een kind alleen melkvoeding nodig. Daarna wordt borst- of flesvoeding stap voor stap gecombineerd met vast voedsel. Wie extra ecologisch en ethisch verantwoord wil zijn, geeft de voorkeur aan verse, lokale seizoensgroenten en -fruit. Voeding in glazen potjes is minder milieubelastend dan maaltijden in een plastic schoteltje.

Shop hier ons groothandel assortiment aan potjes en flesjes.

Trademart Highlights
BABY ON THE MOVE - Yummy bag 2 pack bloom
Shop nowShop now
BABYMOOV - Babybolls glazen bewaarpotjes
Shop nowShop now
Verzorgingsproducten & wasbare luiers

Baby’s en jonge kinderen hoeven eigenlijk niet met zeep gewassen te worden. Wie dat toch graag doet, kiest dan best voor biologische of chemicaliënvrije verzorgingsproducten van merken als Ouate. Ook andere – grotere – merken zijn aan een inhaalbeweging bezig en doen inspanningen om hun verzorgingsproducten en de verpakkingen ervan te verduurzamen.

De tijd dat milieubewuste ouders geen andere optie hadden dan luiers van doeken en luierspelden ligt gelukkig achter ons. De nieuwe generatie wasbare luiers is niet alleen beter voor het milieu dan wegwerpluiers, ze ziet er ook nog eens trendy uit. Leuke prints, handige drukknopen of velcro maken het gebruik van wasbare luiers aangenaam en gemakkelijk.

Wasbare luiers bestaan in verschillende vormen: met een inlegvel, zodat de hele luier niet altijd onmiddellijk in de was moet na een grote of kleine boodschap, of in één stuk. Sommige merken bieden verschillende maten aan, andere merken brengen dan weer meegroeiluiers op de markt. Het is voor ouders soms even wennen en ze moeten voor zichzelf uitzoeken wat het best werkt. Wie wasbare luiers een stap te ver vindt, kan kiezen voor ecologische wegwerpluiers. Zonder plastic of chemische stofjes en nog altijd beter voor het milieu dan traditionele wegwerpluiers.

Ook wasbare billendoekjes of snoetenpoetsers uit biokatoen of bamboe zijn goed voor baby, milieu én portefeuille. De propere doekjes worden bewaard in een bakje met water en enkele druppels etherische olie, de vuile gaan in een ander bakje, waar ze al wat kunnen weken voor ze gewassen worden.

OUATE - Wasbare schijfjes zero waste

Terwijl ze hun gezicht reinigen, kunnen de kinderen leren hun koolstofuitstoot te verminderen met MY ZERO WASTE WIPERS. Onze microfleece schijven bieden een onvergelijkbare zachtheid aan de kinderhuid voor dagelijks en herhaaldelijk gebruik. Aanbevolen voor de gevoelige huid van kinderen.

Shop now
Ontdek het merk OUATE

OUATE is een lijn van hoogwaardige huidverzorgingsproducten gewijd aan kinderen van 4 tot 11 jaar om hen te helpen goed op te groeien en tegelijkertijd de ouders gerust te stellen dankzij de formules die voor 97% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, zonder allergenen en zonder ongewenste ingrediënten.

Ontdek OUATE hier
Onderweg met drinkfles en snackdoosje

Een drinkfles in plaats van een plastic flesje of brikje, een snackdoosje in plaats van een pakje koekjes en een herbruikbaar rietje in plaats van wegwerp. In een bananen- of appeldoosje overleeft fruit tot aan de speeltijd en een geïsoleerde fles houdt melk of water fris en soep lekker warm, zonder verpakkings- of ander afval. En boterhammen en beleg blijven lekker vers in een thermische lunchzak, zeker als het buiten warm is. Ook onderweg of op school maken duurzame keuzes verschil.

Trademart Highlights
Muuki
MUUKI - Glazen drinkfles chocolate plum
Shop nowShop now
MUSHIE - Snack cup silicone stone
Shop nowShop now
NÛBY - Snackkommetjes 4 stuks 240 ml
Shop nowShop now
NÛBY - Pastel inox thermosbeker 420 ml
Shop nowShop now

Krijg je als winkelier of handelaar vaak klanten over de vloer die op zoek zijn naar duurzame producten, wasbare luiers of baby- en milieuvriendelijke verzorgingsproducten? Ontdek hier ons uitgebreide groothandel assortiment aan duurzame kinderspullen.

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie