children lookout

Duurzame kleding: ook jouw klanten shoppen steeds bewuster

Duurzame kleding blijkt geen voorbijgaande trend. Nu steeds meer klanten bewust op zoek gaan naar duurzame kledij, zien we ook meer duurzame modemerken opduiken. Wat zijn de beste duurzame kledingmerken voor je winkel of webshop, en hoe kan Trademart jou hierbij helpen als groothandel voor duurzame mode?

De 4 belangrijkste criteria voor duurzame kledij
sustainable clothing

Veel modemerken schermen tegenwoordig met hun duurzame karakter, maar oplettende klanten laten zich hier niet langer door misleiden.

Waar letten je klanten écht op als ze op zoek gaan naar duurzame kleding?

We lijsten de vier belangrijkste criteria hier voor je op.

  • Respect voor het milieu

Duurzame modemerken hebben meer respect voor het milieu. Ze gebruiken milieuvriendelijkere productietechnieken en materialen en proberen waar mogelijk hun uitstoot te beperken.

  • Ethisch verantwoord

Naast goed voor het milieu, is duurzame kleding ook goed voor de arbeiders. Kinderarbeid is uiteraard uit den boze, maar ook goede werkomstandigheden, een eerlijk loon en gendergelijkheid zijn cruciaal.

african textile worker
  • Transparantie

Wie oprecht duurzaam is, heeft niets te verbergen. Toch blijkt het vandaag nog al te vaak onmogelijk op te zoeken van welke textielfabrieken en welke productieprocessen modemerken gebruikmaken. We moeten hen dus op hun woord geloven. Enkel de meest duurzame modemerken bieden volledige transparantie aan.

  • Slow fashion

Ook duurzame kleding kan nog altijd een negatieve impact hebben op het milieu als er sprake is van overproductie. Kleding maken vergt immers veel grondstoffen, energie, water en vervoer. Door een betere kwaliteit te hanteren en hun collecties tijdlozer te maken, helpen duurzame modemerken hun klanten om kledingstukken langer te gebruiken. Dit noemt men slow fashion.

De leukste duurzame modemerken voor je winkel of webshop
Kids copenhagen colors

Ook Trademart heeft oog voor duurzaamheid en helpt je als groothandel om duurzame kledij in te kopen voor je winkel of webshop.

Zo zijn meerdere van onze kledingmerken de trotse dragers van het GOTS-label. Dit internationale label voor biologisch textiel is verankerd in de Europese wetgeving en garandeert je klanten dat de productie op een milieuvriendelijke sociaal verantwoorde wijze is gebeurd.

Foto Copenhagen Colors

baby kleding musli

De vrolijke kinderkleding van Copenhagen Colors draagt bijvoorbeeld het GOTS-label en is gemaakt van biologisch katoen en biologische wol. Alle producten van dit merk zijn tot stand gekomen binnen een gecontroleerd, traceerbaar productieproces.

Ook de kinder- en babykleding van Müsli draagt dit label.

Foto Müsli

Het Spaanse kinderkledingmerk Tocoto Vintage werkt dan weer met 100% organisch katoen en kiest resoluut voor lokale productie in Spanje en Portugal.

Ook voor je mannelijke klanten met oog voor duurzaamheid biedt Trademart tal van merken aan, zoals bijvoorbeeld 1971, hét Belgische lifestyle-merk voor mannen.

Ben je van plan om duurzame collecties in te kopen, maar wil je ze liever eerst met eigen ogen ontdekken? Kom onze fysieke showrooms bezoeken of bekijk onze komende evenementen!

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie