mode winter 2023

6 modetrends voor de winter van 2023 die je verkoopcijfers boosten

Wil jij je klanten verleiden met een onweerstaanbare wintercollectie die helemaal in lijn is met de modetrends voor de winter van 2023? Hou deze tips dan in het achterhoofd wanneer je jouw wintercollectie inkoopt!

6 onmisbare modetrends voor de winter van 2023

Al meer dan 45 jaar verbindt Trademart belangrijke modemerken met hippe winkels en webshops. Die positie biedt ons een uniek inzicht in de belangrijkste trends voor het komende seizoen.

We vatten ze hier voor je samen in 6 tips die van elke collectie een groot succes maken!

kleurrijk winter mode

1.     Een kleurige winter

Traditionele winterkleuren zoals crème en marineblauw zijn opnieuw populaire modekleuren voor de winter van 2023, net als olijfgroen en bordeaux.

Maar daarnaast belooft deze winter verrassend kleurvol te worden. Zo duikt aardbeirood en felroze op alle winterse catwalks op. Veel merken kiezen daarnaast voor intens groen als een kleur van hoop in deze barre tijden.

2.     Laagjes bovenop laagjes bovenop laagjes …

Spelen met lagen en texturen, ook wel ‘layering’ genoemd, wordt een grote modetrend voor de winter van 2023. Leuke jasjes over een winterjurk, een rolkraag onder een vestje … maar bijvoorbeeld ook een zomers kleedje van het vorige seizoen boven warmere laagjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kijk voor inspiratie bij merken als PB Fashion , die deze modetrend tot in de puntjes beheerst.

dierenprint wintermode

3.     Dierenprints

Dierenprints zoals luipaardmotieven of zebramotieven maken een grote comeback als winterse trend in 2023. Ze geven je collectie een speels karakter. Zeker bij dierenprints is less evenwel more. Laat ze dus met mate terugkomen in je collectie, zodat ze hun rol als eyecatcher volop kunnen uitspelen.

tanktop wintermode

4.     Tanktops

Nog zo’n onverwachte comeback is de tanktop. Ooit verguisd als de ‘wifebeater’ van foute mannen, deze winter hét item voor modebewuste en zelfverzekerde vrouwen. De meeste merken kiezen voor de klassieke, stoere witte versie. Maar andere kleuren of textielen zijn evengoed mogelijk. Bottega Veneta pakt deze winter zelfs uit met een lederen versie!

Foto: Tanktop - PB Fashion

jumpsuit winter mode

5.     Durf gewaagd te zijn

Mag het nóg wat speelser in jouw winkel of webshop? Volg dan het voorbeeld van merken als Dior of Balmain en neem deze winter een catsuit op in je collectie. Of laat je inspireren door de hitserie Bridgerton op Netflix en stel je klanten net als Vivienne Westwood een korset voor.

"Catsuits en korsetten gewaagd? Ja. Maar ook dé trends voor 2023!"

gorpcore winter mode

6.     Lekker warm

Ken jij Gorpcore al? Gorp is het acroniem van good ol’ raisins and peanuts. Het verwijst naar typische snacks voor wandelaars ne hikers. Gorpcore is dan ook een samensmelting van streetwear met praktische outdoorkleding. Denk aan cargopants, fleece en gore-tex, maar dan in hippe ontwerpen. En vooral lekker warm!

Ontdek de modetrends voor de winter van 2023 met eigen ogen

De bovenstaande tips zijn slechts enkele van de vele fashion trends voor 2023. Wil je ze allemaal ontdekken?

Schrijf je snel in voor een van onze komende offline evenementen en kom eens langs in onze vele showrooms in Brussel.

Kan je niet wachten?

Bezoek dan meteen onze digitale showrooms in het fashionsegment.  Want Trademart is de groothandel bij uitstek voor modebewuste kledingwinkels en trendshops.

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie