mode show

Waarom Belgische modemerken inkopen?

Belgische modemerken kennen een steeds groter aantal aanhangers, en met reden. Wat maakt Belgische mode zo bijzonder? We lichten een tip van de sluier, en verklappen je meteen ook de leukste Belgische kledingmerken van het moment!

Belgische mode internationaal geprezen

Chauvinisme zit niet in de Belgische genen. Toch mogen we best wat trotser zijn op onze Belgische modemerken, die wereldwijd geroemd worden als avant-garde en visionair.

Laureaten modeacademie

Dat succes hebben we voor een groot deel nog altijd te danken aan de ‘Antwerpse zes’, zes laureaten van de Antwerpse Modeacademie die midden jaren ’80 internationaal doorbraken: Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Marina Yee, Walter Van Beirendonck en Dirk Van Saene.

" Zij stuwden de Belgische mode naar wereldniveau en trokken de Modeacademie mee in hun zog, die sindsdien beste studenten van over de hele wereld aantrekt."

kunstschool brussel

Maar niet alleen de Antwerpse Modeacademie geniet wereldfaam. Ook de modeafdeling van de Brusselse kunstschool École nationale supérieure des arts visuels, beter gekend onder haar bijnaam La Cambre, levert ieder jaar opnieuw grote namen af. Beide scholen prijken zelfs regelmatig in de top 10 van beste modescholen ter wereld, in gerenommeerde lijsten zoals deze van het Britse Business of Fashion.

3 redenen om Belgische modemerken in te kopen

Steeds meer klanten gaan bewust op zoek naar Belgische modemerken. Daar zijn meerdere redenen voor.

Bovenal staat Belgische mode gekend om zijn grote creativiteit en eigenzinnige karakter. Elk Belgisch kledingmerk heeft een uitgesproken eigen karakter, wat je klanten toelaat een sterke persoonlijke stijl te creëren met een Belgisch kledingstuk.

Daarnaast staan Belgische modemerken garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Aan Belgische kledingmerken beleven je klanten vele jaren plezier. Bovendien dragen ze zo bij tot de strijd tegen de klimaatverandering.

Tot slot steun je de lokale Belgische economie door Belgische kledingmerken in te kopen. Een boodschap waar veel klanten gevoeliger voor zijn geworden de voorbije jaren.

Het loont dan ook de moeite om de Belgische kledingstukken in je collectie duidelijk aan te duiden als Belgisch.

belgium fasion
Waar kan je Belgische kledingmerken inkopen?

Als groothandel gespecialiseerd in kwalitatieve en trendy kleding kan je bij Trademart meerdere Belgische modemerken inkopen voor je kledingwinkel of webshop. Ontdek alvast onderstaande merken.

Wil je het aanbod van deze of een van onze vele andere merken beter leren kennen? Neem dan deel aan van onze offline evenementen of bezoek onze showrooms in Brussel. Geen zin of tijd om je te verplaatsen? Snuister door onze digitale showrooms in het fashionsegment. Je vindt er vast heel wat inspiratie voor je volgende collectie!

Gerelateerde blogs
Meer inspiratie